We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Aankoopbegeleiding

De motieven voor de aankoop van een onderneming zijn divers. Dit wordt vooral ingegeven door het profiel van de koper.

  • Voor een privé persoon geldt dat door het kopen (van de aandelen) van een onderneming hij of zij in staat is om zelfstandig ondernemer te worden. Dit kan door een management buy out, waarbij de onderneming wordt overgenomen van uw werkgever. Dit kan tevens door een management buy in, waarbij de koper van buiten de onderneming komt.
  • Een onderneming, kan door middel van de aankoop (van de aandelen) van een onderneming de eigen onderneming (verder) laten groeien. Dit is een strategische koper.
  • Uiteraard bestaat tevens de mogelijkheid dat het familiebedrijf voortgezet wordt door een van de familieleden, die wel of juist niet reeds actief is in de onderneming.
  • Daarnaast kan een overname van (een deel van) een onderneming worden beschouwd als een actieve of passieve belegging. Dit geldt voornamelijk voor de participatiemaatschappij en informal investors.

Aankoopbegeleiding

Wat de reden van de aankoop ook is, het is van belang om in een vroeg stadium inzicht te hebben in uw persoonlijke ambities, kwaliteiten en de financiële haalbaarheid van uw plannen. De Corporate Finance adviseurs van ESJ weten dat iedere situatie weer anders is. Daarom stellen wij vooraf op maat een stappenplan op, afgestemd op uw specifieke situatie. Hierdoor is vanaf het begin duidelijk waar u staat en waar u heen wilt.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de aankoopbegeleiding van ESJ Corporate Finance? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »