We maken op deze website gebruik van cookies. Wilt u weten wat dat betekent voor uw privacy?
Lees dan onze Privacy- en cookieverklaring. Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website.
Akkoord »

Menu Inloggen Mijn ESJ

Uitkoop oprichter/aandeelhouder

Corporate finance in de praktijk

Een van onze klanten, een dienstverlener met een omzet van ruim EUR 9mln, maakt een harde groei door. De oprichter wenst, financieel en qua management, terug te treden. De beide overige directieleden, tevens minderheidsaandeelhouders, wilden hem uitkopen. Het team van ESJ Corporate Finance werd gevraagd de financiering ten behoeve van de uitkoop van de oprichter te regelen.

Uitkoop aandeelhouder

Wij hebben voor onze klant een financieringsmemorandum geschreven en een bankenronde geïnitieerd. In deze ronde werden drie banken, na toezending van het memorandum, door ons uitgenodigd voor een meeting met het management om vervolgens een term sheet uit te brengen. De drie banken waren enthousiast en hebben allen een goed voorstel uitgebracht. Daar uit kon onze klant, mede op basis van onze analyses, een keuze maken. Samen hebben we de onderhandelingen gevoerd met als resultaat een passende uitkoopfinanciering.

Onafhankelijke rapportage

Tijdens het proces kwam naar voren dat de waardering van de aandelen geactualiseerd moest worden. De waardering is door ons team vervaardigd en getoetst door een derde onafhankelijke partij. Die werd er bij betrokken gezien onze rol bij de financieringsaanvraag. Zo konden we belangverstrengeling voorkomen en een betrouwbaar waarderingsrapport opleveren.

Samenspel

Dit gehele traject is betrekkelijk snel, in ca. tweeënhalve maand, en bijzonder succesvol verlopen. Enkele maanden later, in de speech van de oprichter tijdens de afscheidsborrel voor hem georganiseerd, werden wij nog als mede dienstverlener voor de totstandkoming van het gehele proces genoemd.

Verkoopbegeleiding van ESJ

ESJ begeleidt u in dit proces, waarbij emotie en ratio elkaar in hoog tempo afwisselen. Door onze ervaring zijn onze Corporate Finance adviseurs in staat zich goed in te leven in de verkopende partij. Daarbij hebben wij nadrukkelijk oog voor de andere stakeholders die van belang zijn bij uw zakelijke en persoonlijke activiteiten.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over wat ESJ voor u kan betekenen in het verkoopproces? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Kies een adviseur bij u in de buurt Neem contact op »